Despre Insula Corfu:

Prezentare, informatii si recomandari:

Corfu este cea mai populara dintre insulele ionice, fiind situata in partea de nord a acestora, aproape de coasta albaneza, de care este despartita printr-o stramtoare cu o latime de la 3 pana la 25 de km. Aceasta este de asemenea o prefectura ce mai contine o serie de insule mici din apropiere,dintre care cele mai importante sunt insulele Paxoi si Othonoi.

Orasul Corfu sau Kerkyra, cum este numit de localnici, impresioneaza prin strazile inguste, fortificatii, arcade, cladirea primariei contruita in stil venetian sau biserica Sfantul Spiridon. Este portul principal, cel mai mare oras al ionienilor si unul dintre cele mai frumoase orase grecesti. Construit intre doua fortarete si plin de superbe cladiri italiene si franceze, biserici bizantine si parcuri pline cu flori, orasul Corfu este o adevarata bijuterie plina de farmece si frumuseti nenumarate.Insula combina perfect relaxarea cu viata de noapte. Excursiile in Corfu sunt apreciate atat de familiile care prefera plajele aurii cu apa cristalina, precum si de tinerii care gasesc aici toate activitatile si distractiile preferate.

Supranumita “Insula de smarald”, datorita campiilor verzi care in fiecare primavara infloresc multicolor, insula Corfu este acoperitade paduri de maslini, portocale si lamai. Se spune ca insula ar avea 3 milioane de maslini.Corfu imbina stilul italian mostenit de la venetieni cu stilul grecesc. In partea noua a orasului se gasesc o multitudine de piete, magazine, restaurante, hoteluri sau vile de lux.Insula Corfu are o clima mediteraneana, cu ierni blande si veri calduroase. In timpul verii, temperatura depaseste adeseori 35°C, crema cu factor mare de protectie fiind nelipsita din geanta de voiaj.

Sezonul estival incepe in aprilie si dureaza pana spre sfarsitul lunii septembrie, cand apa este inca buna pentru a inota. Cei mai multi turisti sosesc in Insula Corfu intre lunile iunie - august, cand temperaturile depasesc 30°C. In timpul verii, exista sanse slabe sa ploua sau ca norii sa se adune. Toamna este o alta perioada potrivita pentru a vizita insula Corfu. Temperaturile ajung pe la 25°C - 28°C, turistii se raresc, iar preturile scad simtitor. In lunile racoroase (ianuarie, februarie, martie) temperaturile nu depasesc 15°C, aceasta perioada fiind perfecta pentru turistii care vor sa exploreze muntii din Grecia.Turistii vin in Corfu fascinati de pozele cu apa turcuaz si plajele superbe.

 

 

 

Sejur la Aparatamente Eleni Manesi Sejur la Aparatamente Eleni Manesi

Sejur la Aparatamente Eleni Manesi

de la 49 EUR (persoana/ sejur)
Oferta permanenta
Sejur la Hotel Eros Sejur la Hotel Eros

Sejur la Hotel Eros

de la 99 EUR (persoana/ sejur)
Oferta permanenta
Sejur la Studiouri River Sejur la Studiouri River

Sejur la Studiouri River

de la 49 EUR (persoana/ sejur)
Oferta permanenta
Sejur la Vila Filoxenia Sejur la Vila Filoxenia

Sejur la Vila Filoxenia

de la 19 EUR (persoana/ sejur)
Oferta permanenta
SC HELLAS TRAVEL SERVICE SRL

Curs valutar 2020-09-22

MonedaValoareVariatie
EUR (EUR) 4.8583 0.0001
USD (Dolar SUA) 4.1224 0.0252

Viziteaza-ne pe facebook

HTS TRAVEL
Doresc sa mă contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale

0 0